Nyheter

Klinisk Kemi Sahlgrenska Universitetssjukhuset söker Enhetschef för Kromatografiska specialanalyser

2017-07-14

Läs hela annonsen här

sista ansökningsdag 2017-08-13

Klinisk Kemi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, söker en enhetschef till en nyskapad enhet – Kromatografiska specialanalyser – som är ett resultat av en uppdelning av en av våra större enheter.

Den nya enheten befinner sig i en intensiv utvecklingsfas där automation, masspektrometri och kommunikation med övriga aktörer i vårdkedjan ligger i fokus, samtidigt som enheten skall leverera ett par hundra tusen analyssvar per år till sjukvården. Enheten är mycket väl utrustad för att bemöta framtida utveckling och har idag cirka 30 stycken stolta, mycket kapabla medarbetare som är kemister (varav 4 är disputerade), biomedicinska analytiker och kemiingenjörer.

Om arbetsuppgifterna

Som Enhetschef kommer du ha huvudansvaret för verksamhet, personal, ekonomi samt arbetsmiljö på enheten. Du kommer också att hålla i utvecklings- och lönesamtal för direktrapporterande personal. Chefskapet innebär att du tillsammans med dina medarbetare jobbar fram arbetssätt som är mest effektivt för hela klinisk kemi. Detta ställer höga krav på din förmåga att skapa tillit och engagemang bland medarbetare, samt att främja ett samarbetsklimat både inom enheten och med övriga enheter. Du är direkt underställd Verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsstruktur, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling.

Om dig

För att passa för tjänsten vill vi att du har högskoleutbildning inom ett relevant område, exempelvis analytisk kemi, eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du är/har:
-disputerad
-masspektrometri-/kromatografikunnig
-erfarenhet av klinisk diagnostisk verksamhet
-chef eller tydlig ledarerfarenhet

Vi söker dig som vill fortsätta utvecklas som chef och som brinner för utmaningar vad gäller såväl verksamhets- som medarbetarutveckling. Du har en utomordentligt kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på engelska som på svenska. Du har en god digital vana. Vidare har du god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll.

Läs mer »

Trevlig sommar!

2017-06-16

Efter denna kalla vår så ser vi nu fram emot att njuta av en förhoppningsvis skön, varm och avkopplande sommar!

Till hösten väntar nya utmaningar, men tills dess…

Glad sommar till er alla!

Styrelsen SFKK

 

 

Läs mer »

Medlemsavgift SFKK för 2017

2017-04-19

Bäste SFKK medlem!

Nu är det dags att betala medlemsavgiften för 2017. Avgiften är 350 kr. Betalningen sker till bankgironr 178-6946 eller via Swish 1233885704 senast 31 augusti.

Det är viktigt att du anger ditt namn på inbetalningen!

Det skickades 18/4 ut ett massmail med ovan information till alla medlemmar. Om du inte erhållit denna information via mail så kan det bero på att du har uppgivit en icke längre fungerande eller korrekt epost-adress. Vänligen logga in på Intranätet på hemsidan och gå till Min profil för att säkerställa så att korrekta kontaktuppgifter finns i vårt system. OBS! Detta är mycket viktigt eftersom e-post är det huvudsakliga verktyget för kommunikation i vår förening. Om inloggning misslyckas så kontakta kommunikationsansvarig för hjälp.

Med vänliga hälsningar

Inga Zelvyté, Skattmästare SFKK

Läs mer »

Ny styrelse för SFKK

Under vårmötet i Halmstad/Tylösand hölls, som brukligt är, SFKKs årsmöte. Årsmötesprotokollet kommer inom kort att göras tillgängligt via hemsidan. Bl.a. blev en ny styrelse vald, vars sammansättning framgår här. Vi tackar Maria Berggren Söderlund för hennes insatser som ordförande för SFKK och önskar Lars Breimer lycka till som ny ordförande!

Läs mer »

Våren som kom av sig

2017-04-18

Då kan vi konstatera att Vårmötet i Halmstad är avklarat med bravur – mötet bjöd på ett brett och intressant vetenskapligt program vilket var tur då föreläsarna konkurrerade med en enastående utsikt och miljö i Tylösand. Utöver detta bjöds deltagarna också på ett mycket trevligt och välordnat socialt program där möjligheterna till nätverkande och interaktion var goda. Vi tackar Halmstad för ett mycket väl genomfört möte och ser nu fram emot nästa vårmöte som kommer att gå av stapeln i Uppsala 24-26/4 2018.

Trots den välordnade invigningen av våren i Tylösand så kom våren av sig med besked nu under påsk på flera håll i landet med kallgrader och nederbörd i mer fast form. Men, håll ut, snart kommer nog värmen tillbaka!

 

Läs mer »

Vårmöte Klinisk kemi Hotel Tylösand 5-7/4

2017-03-22

SFKK önskar än en gång påminna om vårens stora nationella möte i vår specialitet – nämligen Vårmötet i klinisk kemi som i år arrangeras av Klinisk kemi i Halland och går av stapeln på Hotel Tylösand 5-7/4. Arrangören låter hälsa att det ännu finns möjlighet att anmäla sig till mötet fram till fredag 24/3 men att det därefter kan bli svårt att ta emot ytterligare anmälningar.

Mer information och anmälan via följande hemsida.

Här finns senaste versionen av programmet.

Välkomna!

Läs mer »

Antikoagulantiabehandling vid förmaksflimmer

2017-02-27

Läkemedelsverket har nyligen publicerat behandlingsrekommendationer för antikoagulantia vid förmaksflimmer där även representanter för klinisk kemi i Sverige medverkat.

Här finns rekommendationerna och bakgrundsdokumentation

 

Läs mer »

Region Jönköpings län söker verksamhetschef för Laboratoriemedicin

Till laboratoriemedicin söker vi en engagerad och målinriktad verksamhetschef som tillsammans med våra medarbetare vill fortsätta att driva en framgångsrik verksamhet framåt. Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande ledaruppdrag i en forskningsintensiv, länsövergripande verksamhet. Varmt välkommen till oss!

Sista ansökningsdag 170316

Annonsen i sin helhet

 

Läs mer »

Enhetschef sökes till Klinisk Kemi, Sahlgrenska

2017-02-21

Se hela annonsen

Om tjänsten

Som Enhetschef kommer du ha huvudansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö på enheten. Chefskapet innebär att du tillsammans med de biträdande enhetscheferna fördelar detta ansvar på ett sätt som är mest effektivt för verksamheten, vilket ställer höga krav på din förmåga att skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat. Du kommer också att hålla i utvecklings- och lönesamtal för direktrapporterande personal. Du är direkt underställd Verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling.

Ditt arbete som chef kommer kombineras med egna ansvarsområden som exempelvis byggprojekt, upphandlingar, arbete för samordning inom Västra Götalandsregion, bland annat.

Om dig

Vi söker dig som har:

– högskoleutbildning inom ett relevant område eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
– chef eller tydlig ledar-erfarenhet
– erfarenhet av klinisk diagnostisk verksamhet.

Det är meriterande om du har kunskap kring och erfarenhet av:

– en produktion- och process-orienterad verksamhet, gärna en ackrediterad verksamhet
– informationssystem
– att leda i förändring och genom andra
– att driva en dygnet-runt-verksamhet.

Vi föreställer oss en kandidat som är högutbildad kemist, ingenjör, biomedicinare eller läkare som vill fortsätta utvecklas som chef och som brinner för utmaningar kopplade till processutveckling och produktion i en komplex miljö.

Du har en utomordentlig kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på engelska som på svenska samt en god digital vana. Vidare har du god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi

Läs mer »

Uppdatering Vårmötet

2017-02-20

Status för Vårmötet just nu:

Vetenskapligt program:

Programmet ligger ute på vår hemsida: http://regionhalland.se/varmote2017 som en Excel-fil. Ett mer detaljerat program i PDF-format finns här Program_Vårmöte_uppdat_170215

 Vi satsar stort på årets program. Stora delar löper 3-parallelligt. Totalt har vi separata 18 sessioner med både bredd och spets. Till det har vi två plenarföreläsningar samt en högaktuell diskussionspunkt kring internetlab och diagnostik som riktar sig till friska individer. Totalt engagerar vi ca. 50 olika föreläsare i vårt program! Vårt mål är att det ska finnas något för alla i årets vetenskapliga program.

Utställning:

Utställningsytorna är nu helt uppbokade och vi kommer att mötas av en bred uppslutning av branschföretag och få tillgång till senaste nytt från deras experter. Till detta kommer vi ha 7 st. olika företagssponsrade sessioner som komplement till det ordinarie vetenskapliga programmet.

Boende:

Hotel Tylösand har ännu lediga rum men man måste uppge bokningskod: ”Klinisk kemi” för att få tillgång till rummen, se mer info under fliken ”Logi” på vår hemsida. Vi har även bokat upp det intilliggande Hotell Tylebäck samt rum på Hotell Scandic Hallandia inne i Halmstad. Samma bokningskod, ”Klinisk kemi”, gäller på dessa boenden.

Kan också passa på att nämna att Hotel Tylösand har nyligen prisats som Sveriges mest luxuösa havsnära hotell och vi tror att alla deltagare kommer att få en angenäm vistelse under kongressen.

Organisationskommitten Vårmötet 2017

Klinisk kemi i Halland

 

Läs mer »