Nyheter

Vårmöte Klinisk kemi Hotel Tylösand 5-7/4

2017-03-22

SFKK önskar än en gång påminna om vårens stora nationella möte i vår specialitet – nämligen Vårmötet i klinisk kemi som i år arrangeras av Klinisk kemi i Halland och går av stapeln på Hotel Tylösand 5-7/4. Arrangören låter hälsa att det ännu finns möjlighet att anmäla sig till mötet fram till fredag 24/3 men att det därefter kan bli svårt att ta emot ytterligare anmälningar.

Mer information och anmälan via följande hemsida.

Här finns senaste versionen av programmet.

Välkomna!

Läs mer »

Antikoagulantiabehandling vid förmaksflimmer

2017-02-27

Läkemedelsverket har nyligen publicerat behandlingsrekommendationer för antikoagulantia vid förmaksflimmer där även representanter för klinisk kemi i Sverige medverkat.

Här finns rekommendationerna och bakgrundsdokumentation

 

Läs mer »

Region Jönköpings län söker verksamhetschef för Laboratoriemedicin

Till laboratoriemedicin söker vi en engagerad och målinriktad verksamhetschef som tillsammans med våra medarbetare vill fortsätta att driva en framgångsrik verksamhet framåt. Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande ledaruppdrag i en forskningsintensiv, länsövergripande verksamhet. Varmt välkommen till oss!

Sista ansökningsdag 170316

Annonsen i sin helhet

 

Läs mer »

Enhetschef sökes till Klinisk Kemi, Sahlgrenska

2017-02-21

Se hela annonsen

Om tjänsten

Som Enhetschef kommer du ha huvudansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö på enheten. Chefskapet innebär att du tillsammans med de biträdande enhetscheferna fördelar detta ansvar på ett sätt som är mest effektivt för verksamheten, vilket ställer höga krav på din förmåga att skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat. Du kommer också att hålla i utvecklings- och lönesamtal för direktrapporterande personal. Du är direkt underställd Verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling.

Ditt arbete som chef kommer kombineras med egna ansvarsområden som exempelvis byggprojekt, upphandlingar, arbete för samordning inom Västra Götalandsregion, bland annat.

Om dig

Vi söker dig som har:

– högskoleutbildning inom ett relevant område eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
– chef eller tydlig ledar-erfarenhet
– erfarenhet av klinisk diagnostisk verksamhet.

Det är meriterande om du har kunskap kring och erfarenhet av:

– en produktion- och process-orienterad verksamhet, gärna en ackrediterad verksamhet
– informationssystem
– att leda i förändring och genom andra
– att driva en dygnet-runt-verksamhet.

Vi föreställer oss en kandidat som är högutbildad kemist, ingenjör, biomedicinare eller läkare som vill fortsätta utvecklas som chef och som brinner för utmaningar kopplade till processutveckling och produktion i en komplex miljö.

Du har en utomordentlig kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på engelska som på svenska samt en god digital vana. Vidare har du god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi

Läs mer »

Uppdatering Vårmötet

2017-02-20

Status för Vårmötet just nu:

Vetenskapligt program:

Programmet ligger ute på vår hemsida: http://regionhalland.se/varmote2017 som en Excel-fil. Ett mer detaljerat program i PDF-format finns här Program_Vårmöte_uppdat_170215

 Vi satsar stort på årets program. Stora delar löper 3-parallelligt. Totalt har vi separata 18 sessioner med både bredd och spets. Till det har vi två plenarföreläsningar samt en högaktuell diskussionspunkt kring internetlab och diagnostik som riktar sig till friska individer. Totalt engagerar vi ca. 50 olika föreläsare i vårt program! Vårt mål är att det ska finnas något för alla i årets vetenskapliga program.

Utställning:

Utställningsytorna är nu helt uppbokade och vi kommer att mötas av en bred uppslutning av branschföretag och få tillgång till senaste nytt från deras experter. Till detta kommer vi ha 7 st. olika företagssponsrade sessioner som komplement till det ordinarie vetenskapliga programmet.

Boende:

Hotel Tylösand har ännu lediga rum men man måste uppge bokningskod: ”Klinisk kemi” för att få tillgång till rummen, se mer info under fliken ”Logi” på vår hemsida. Vi har även bokat upp det intilliggande Hotell Tylebäck samt rum på Hotell Scandic Hallandia inne i Halmstad. Samma bokningskod, ”Klinisk kemi”, gäller på dessa boenden.

Kan också passa på att nämna att Hotel Tylösand har nyligen prisats som Sveriges mest luxuösa havsnära hotell och vi tror att alla deltagare kommer att få en angenäm vistelse under kongressen.

Organisationskommitten Vårmötet 2017

Klinisk kemi i Halland

 

Läs mer »

Spam medlemsansökan

2017-02-06

Tyvärr har vi drabbats av omfattande spam när det gäller vårt medlemsansökningsformulär. Detta har medfört att vi nu i klump tvingats neka över 200 medlemsansökningar. Styrelsen ber er nysökande medlemmar att notera detta och gärna höra av er till styrelsen om ni uppfattar att ni felaktigt blivit nekade medlemskap.

Vi arbetar samtidigt på att förbättra spam-skyddet.

Kommunikationsansvarig, SFKK

 

Läs mer »

Årets medarbetare Klinisk kemi

2017-01-20

SFKK uppmanar till att nominera en medarbetare som under det gångna året gjort insatser utöver det vanliga inom klinisk kemi. Pris kommer att delas ut i samband med det kommande vårmötet och utgörs av 5000 kr samt ett diplom. Se följande dokument för ytterligare information.

Styrelsen för SFKK

 

Läs mer »

Gott Nytt År 2017!

2016-12-30

Styrelsen i SFKK vill med denna John Bauer inspirerade bild passa på att önska samtliga medlemmar ett riktigt Gott Nytt År 2017! Vi hoppas att 2017 ska bli det bästa året hittills!

 

Läs mer »

ST-kurs i hematologi 15-19/5 2017 i Umeå

2016-12-05

Det är nu klart att nästa ST-kurs i hematologi ges i Umeå i maj 2017.

Västerbottens läns landsting & SFKK

Läs mer »

Vänligen kontrollera medlemsuppgifter och medlemsavgift

2016-11-24

Som medlem i SFKK får man utskick av Klinisk Biokemi i Norden, KBN. Tidskriften (i pappersform) skickas till den postadress som finns angiven i vårt medlemsregister. Vid föregående utskick kom ett 20-tal tidskrifter i retur eftersom adressen ej var giltig. Det har också visat sig att ett 10-tal av dessa ej heller har giltig e-postadress.

Vi uppmanar samtliga medlemmar att logga in på hemsidan, gå till flik Intranät och därefter till Min profil för att kontrollera så att kontaktuppgifter är korrekta och giltiga för såväl vanlig postadress som e-postadress.

Vi önskar samtidigt passa på att påminna om att de som inte betalat medlemsavgift gör det senast 28/11 – se tidigare nyhet.

Mvh Ivar Tjernberg

Kommunikationsansvarig SFKK

Läs mer »