Årets medarbetare inom Klinisk kemi!

Vid galamiddagen på årets höstmöte i Klinisk kemi som gick av stapeln 20-22:a september i Jönköping delades utmärkelserna Årets medarbetare ut.

Till årets medarbetare 2020 utsågs Peter Ridefelt, överläkare, docent, Uppsala Akademiska sjukhuset, med motiveringen:

Hans gedigna kunskaper, långa erfarenhet och stora engagemang för klinisk kemi gör honom till en självklar kandidat till titeln. Peter engagerar sig i både stora och små frågor och tar sig alltid tid att generöst och med utförlighet dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter, inte bara till medarbetarna i Uppsala, utan även övriga Sverige kan vittna om förtjänstfulla utbyten med denne nestor på Akkis. Peter bidrar även med sina kunskaper i Equalis expertgrupp för Allmänkemi och engagerar sig i utbildning och undervisning. Detta gör i vår mening Peter Ridefeldt till en utmärkt kandidat till utmärkelsen årets medarbetare! 

TIll årets medarbetare 2021 utsågs Gerd Gansberg, Laboratorieingenjör/Inköpssamordnare, Region Jönköping, med motiveringen:

Gerd Gansberg är trogen medlem i SFKK sedan många år tillbaka. Gerd ha förmågan att använda sin långa och breda erfarenhet som ingenjör, klinisk kemist och inköpssamordnare så att den kommer till nytta för Klinisk kemi och hela Laboratoriemedicin.

Genom hennes arbetssätt, där hon idag täcker alla olika specialiteter inom Laboratoriemedicin, lyckas hon bygga broar och ledsaga verksamheten genom våra olika upphandlingsuppdrag och verksamhetsnära projekt. Med sin långa erfarenhet, sitt djupa kunnande inom lab och sitt lugna och trygga sätt så är hon ett STORT stöd och en fantastisk tillgång för oss, kollegor och samarbetspartner/leverantörer.

Gerd är fantastisk arbetskamrat som vi lutar oss emot då det blåser. Vi tycker att Gerd Gansberg är utmärkt kandidat för årets medarbetare!