Årets medarbetare!

Vid galamiddagen på årets vårmöte i Klinisk kemi som gick av stapeln 3-5:e maj i Göteborg delades utmärkelserna Årets medarbetare 2022 ut. I år gick priset till två medlemmar som båda gjort fina insatser för Klinisk kemi under det gångna året!

Till årets medarbetare nummer ett utsågs Manar Bitar, överläkare vid laboratoriet i Region Örebro Län samt nationell studierektor för ST-läkarna med motiveringen:

Manar är kunnig, duktig och hjälpsam. Hon är alltid på gott och glatt humör. Hon har engagerat sig i ST-utbildningen och lyft den från tidigare hög nivå delvis genom arrangerandet av en ST-kurs vid Höstmötet i Jönköping men även genom att alltid vara tillgänglig för landets ST-läkare inom klinisk kemi.

De projekt Manar blir inblandad i blir alltid avslutade och med gott resultat.

Manar är en klinisk kemisk klippa för SFKK, region Örebro län och landets ST-läkare att luta sig mot.

Till årets medarbetare nummer två utsågs Lukas Löwing Svensson, ST-läkare vid laboratoriet i Region Östergötland samt medlem i Equalis expertgrupp för Koagulation med motiveringen:

Lukas är en förälder, vän, kollega och medarbetare som med outtömlig energi och ambition axlat en tung mantel efter en erfaren senior kollega (inom koagulationsområdet) och gjort detta med en sådan bravur att han redan vid sin första föreläsning belönats för årets bästa på hela läkarprogrammet i Linköping.

Lukas är alltid positiv, vänlig, väl förberedd och mycket omtyckt av medarbetare i alla personalkategorier.

Vad månde bliva?

Det är en ära att få ha dig som medarbetare enligt de som nominerat dig.