Enhetschef sökes till Klinisk Kemi, Sahlgrenska

Se hela annonsen

Om tjänsten

Som Enhetschef kommer du ha huvudansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö på enheten. Chefskapet innebär att du tillsammans med de biträdande enhetscheferna fördelar detta ansvar på ett sätt som är mest effektivt för verksamheten, vilket ställer höga krav på din förmåga att skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat. Du kommer också att hålla i utvecklings- och lönesamtal för direktrapporterande personal. Du är direkt underställd Verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling.

Ditt arbete som chef kommer kombineras med egna ansvarsområden som exempelvis byggprojekt, upphandlingar, arbete för samordning inom Västra Götalandsregion, bland annat.

Om dig

Vi söker dig som har:

– högskoleutbildning inom ett relevant område eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
– chef eller tydlig ledar-erfarenhet
– erfarenhet av klinisk diagnostisk verksamhet.

Det är meriterande om du har kunskap kring och erfarenhet av:

– en produktion- och process-orienterad verksamhet, gärna en ackrediterad verksamhet
– informationssystem
– att leda i förändring och genom andra
– att driva en dygnet-runt-verksamhet.

Vi föreställer oss en kandidat som är högutbildad kemist, ingenjör, biomedicinare eller läkare som vill fortsätta utvecklas som chef och som brinner för utmaningar kopplade till processutveckling och produktion i en komplex miljö.

Du har en utomordentlig kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på engelska som på svenska samt en god digital vana. Vidare har du god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi