Hedersmedlem 2012

Bodil Olander är utsedd till hedersledamot i SFKK 

Motivering 

Bodil Olander har en ovanligt gedigen laboratorieutbildning. Hon var en av de två första laboratriserna vid kem lab i Östersund. Under tiden i Östersund var Bodil mycket aktiv, en drivande person, ordnade många kurser, studiebesök och resor.

Bodil började sin läkarutbildning Uppsala 1981. Hon kom till Danderyd (DS ) ca 1990. På DS gjorde hon sin ST och fick specialistexamen. Hon fick cheferfarenhet genom att vara enhetschef på DS och sedermera enhetschef på Karolinska.

Hon har samarbetat med kollegor/forskare från kirurgen på DS avseende elastas, CRP och interleukiner och med barnmedicin på DS avseende CRP och interleukiner samt med forskare på KI avseende folat/missfall.

Bodil föreläser fortfarande för medicine kandidater på KI om Klinisk kemi vid leverfunktionsutredningar och om biokemiska markörer för myokardskada samt föreläsningar och seminarier i Klinisk kemi för kiropraktorstudenter årskurs 4.

Bodil Olander var sekreterare och riksstämmeredaktör i SFKK i många år och var vice ordförande sista året hon var aktiv i styrelsen. Hon höll då ordning på alla personer och protokoll.

Bodil är en väldigt omtyckt och social person – Hon ordnade många väldigt roliga fester under tiden som hon var på DS.