Klinisk Kemi Sahlgrenska Universitetssjukhuset söker Enhetschef för Kromatografiska specialanalyser

Läs hela annonsen här

sista ansökningsdag 2017-08-13

Klinisk Kemi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, söker en enhetschef till en nyskapad enhet – Kromatografiska specialanalyser – som är ett resultat av en uppdelning av en av våra större enheter.

Den nya enheten befinner sig i en intensiv utvecklingsfas där automation, masspektrometri och kommunikation med övriga aktörer i vårdkedjan ligger i fokus, samtidigt som enheten skall leverera ett par hundra tusen analyssvar per år till sjukvården. Enheten är mycket väl utrustad för att bemöta framtida utveckling och har idag cirka 30 stycken stolta, mycket kapabla medarbetare som är kemister (varav 4 är disputerade), biomedicinska analytiker och kemiingenjörer.

Om arbetsuppgifterna

Som Enhetschef kommer du ha huvudansvaret för verksamhet, personal, ekonomi samt arbetsmiljö på enheten. Du kommer också att hålla i utvecklings- och lönesamtal för direktrapporterande personal. Chefskapet innebär att du tillsammans med dina medarbetare jobbar fram arbetssätt som är mest effektivt för hela klinisk kemi. Detta ställer höga krav på din förmåga att skapa tillit och engagemang bland medarbetare, samt att främja ett samarbetsklimat både inom enheten och med övriga enheter. Du är direkt underställd Verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsstruktur, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling.

Om dig

För att passa för tjänsten vill vi att du har högskoleutbildning inom ett relevant område, exempelvis analytisk kemi, eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du är/har:
-disputerad
-masspektrometri-/kromatografikunnig
-erfarenhet av klinisk diagnostisk verksamhet
-chef eller tydlig ledarerfarenhet

Vi söker dig som vill fortsätta utvecklas som chef och som brinner för utmaningar vad gäller såväl verksamhets- som medarbetarutveckling. Du har en utomordentligt kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på engelska som på svenska. Du har en god digital vana. Vidare har du god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll.